debatt 2.JPG
 

Moderna Samlare erbjuder föreläsningar inom en rad områden och skräddarsyr gärna ett konstevenemang som passar just ert företags behov.

Samtidskonst - om internationella trender och vad som styr prisutveckling (40 min)

Är du etablerad konstsamlare eller nyfiken nybörjare? Det spelar ingen roll. Moderna Samlare ger alla vetgiriga en inspirerande uppdatering kring rådande trender inom samtidskonsten. 

Under föreläsningen kommer vi att se på konstmarknaden ur ett internationellt perspektiv. Vi belyser tydliga tendenser som Kinas ökade inflytande, auktionshusens växande betydelse och etablerandet av privata konsthallar. Vi tittar också på vad som påverkar en konstnärs popularitet och prisutveckling och diskuterar galleristens, curatorns och konstsamlarens roll. Och vad har egentligen PR för betydelse?

Föreläsare: Karolina Bertorp, Moderna Samlare 


Fokus Fotografi (40 min) 

Tillsammans med galleristen Nina Grundemark som idag driver galleriet Swedish Photography i Berlin går vi igenom grunderna i hur man bedömer kvalitet i ett fotografi. 

Frågor som diskuteras:

Vad betyder de olika fotografiska teknikerna som står i en verksförteckning?
Vad är det t e x för skillnad på en silvergelatin print, C-print, Cibachrome och Pigment print och spelar det egentligen någon roll och i så fall för vad? Vi tittar på några olika varianter och försöker identifiera dem. 

Hur bör man tänka kring upplagor inom fotografi?
Onumrerat och AP (artist’s proof) gås igenom och likaså de olika editioner som brukar finnas. Prissättningen står ofta i relation till editionens storlek, men inte alltid. Vi diskuterar varför. 

Är hållbarhet något att diskutera inom fotografi?
Nya tekniker har kommit in i fotografiet och frågan om hållbarhet dyker upp med jämna mellanrum. 

Föreläsare: Karolina Bertorp, Moderna Samlare och Nina Grundemark, Swedish Photography


Nina Grundemark, gallerist i Berlin och själv samlare av fotografi. Hon är utbildad curator, konstvetare och fotohistoriker och har drivit galleri sedan 2007. Ninas specialområde är fotografi, hon är gästföreläsare på bland annat Nordens Fotoskola, Broby Grafiska, GFU och Stockholms Fotoskola. Nina har tidigare varit valberedning för Centrum för Fotografi, ledamot i Handelsbankens konstförening och konsult på Statens Konstråd.

Karolina Bertorp har bl.a. föreläst/modererat hos: Boston Consulting Group, Hufvudstaden, Radisson Hotels, Quartz Management, Cupole Management, Stockholms Auktionsverk och Bukowskis. 

Om du vill erhålla utskick om Moderna Samlares öppna event, maila oss på: info@modernasamlare.se