SAZ_1383_opt.jpg
 

Ett politiskt verk av Ai Weiwei eller en stram geometrisk komposition av Olle Baertling. Oavsett vilket intryck du vill göra på dina kunder eller vilken stämning du eftersträvar på ert kontor, kan konsten utgöra ett intressant redskap.

Att hyra konst är ett effektivt sätt att lära känna ett antal konstnärskap. Med vårt kontaktnät av gallerier, privata samlare och konstnärer kan vi sätta samman en mix av konstnärer som kommer att passa ert kontor perfekt. Idag har vi en bank på ca. 900 verk (95% av konstnärerna är representerade av Moderna Museet eller likvärdig institution).

 

Så tycker våra kunder

SAZ_1352.jpg

”Vi började hyra konst av Moderna Samlare för bara en månad sedan och det är redan två delägare som fallit för en fantastisk målning av Lina Bjerneld, som de nu båda vill köpa. Vi hade nog aldrig kommit i kontakt med Bjernelds konst om det inte vore för Moderna Samlare.”

Gunnar Sonesson, partner Diplomat Communication 

 

SAZ_1775.jpg

”Konsten har haft en stor inverkan på oss anställda. Den fungerar som en perfekt ”talking piece” med kunder. Och genom den information vi fått från Moderna Samlare har jag kunnat sätta mig in i samtidskonsten på ett bra sätt."

Tomas Broberg, Actagon


Fördelar med att hyra konst

- Flexibelt
Avtal på 3 mån – 5 år. Byt ut de verk du tröttnar på. Låt en del av kontoret ha en ny utställning varannan månad.

- Avdragsgillt
Att hyra konst är avdragsgillt. Köp av konst räknas som en investering och kan inte skrivas av.

 

- Rimlig kostnad
För 5’– 10’ kronor/månad smyckas er entré samt ett antal konferensrum med etablerade samtida konstnärer.

- Köpoption
Konst väcker ofta intresse hos anställda och kunder. Våra avtal innehåller en köpoption som gör det möjligt att köpa ut verken till rabatterat pris.

 


Priser

Våra priser utgår från verkens värde och uthyrningsperiodens längd. 

Som exempel kan nämnas att en medelstor uthyrning består av ett 10-tal verk med ett medelvärde på
100 000 kronor/konstverk och ett totalvärde på 1 Mkr.  Om kunden skriver avtal på ett år, betalar han ca. 1 % av verkens värde per månad, en månadskostnad för företaget på 10 000 kr.  

Kostnad för transport, hängningsassistans och försäkring tillkommer.


Så här går det till

comments.png

Vi besöker ert kontor. Vi fotar av era lokaler och bildar oss en uppfattning om anställda, kunder och ert varumärke. Vi diskuterar vilken konst som skulle passa just ert kontor.

 

display.png

Inom en vecka har vi en presentation klar med 2 - 3 alternativa hängningar. Vi lägger in konstverken i ett bildprogram för att visualisera hur de kommer att se ut på plats.

 

legal.png

Offert lämnas.  Och när vi kommit fram till ett pris och en sammansättning av konst som ni uppskattar, skriver ni under vårt hyresavtal. Fakturering sker kvartalsvis i förskott.

 

delivery.png

Vi ser till att konstverken levereras och installeras hos er. Ni erhåller en visning samt skriftliga beskrivningar av de representerade konstnärer.