SAZ_1556_opt.jpg
 

Moderna Samlare skräddarsyr tjänster efter dina behov. Vi lägger ner den tid du kanske saknar och besöker kontinuerligt konstskolor, ateljéer samt de mest intressanta gallerierna. 

Våra tjänster

  • förvärv och försäljning av konstverk

  • värdering och kvalitetssäkring av konstverk

  • representera kunder i förhandlingar med gallerister och vid inrop på auktionshus

  • utvärdering och komplettering av existerande konstsamlingar och uppbyggnad av nya samlingar

  • installation och hängning av konstverk

  • kontinuerlig information om konstnärers prisutveckling och exponering i media


Så här fungerar det

Vårt fokus är att göra våra kunder nöjda. Detta innebär att vi är oberoende i förhållande till gallerier, konstnärer, institutioner och andra som säljer konst. 

1. Introduktion
Vi ger dig en inblick i hur konstmarknaden fungerar och vad man bör tänka på vid köp av samtida konst. Konstvärlden är spännande men här finns också många fallgropar som med lite vägledning är lätta att undvika. Introduktionen tar ca. 90 minuter och kostar 2 000 kr inkl moms - perfekt som bröllopspresent eller företagsgåva.

2. Vilken konst är du intresserad av?                                                                                                                                      Tillsammans går vi igenom ett större antal konstverk/konstnärer och deras utveckling över tid. Vi tar reda på vilken typ av konst som intresserar dig (måleri, foto, skulptur etc) samt vilka stilar du tycker om (abstrakt, figurativ etc.) . Du ger en indikation på hur stor budget vi har att röra oss med, hur många verk du är ute efter och i vilken kontext de ska placeras. 

3. Presentation av konstnärer och verk
Efter en överenskommen prismodell återkommer vi med ett förslag på konstnärer och verk som vi tror kan vara av intresse för dig utifrån vad som framkommit under vårt första möte. I det fall du inte är nöjd med förslagen, börjar vi om på nytt och letar upp nya verk. 

4. Förhandling 
Om något av verken är av intresse så går vi vidare. Vi förhandlar med säljare, (som kan vara enskilda konstnärer, gallerier eller privatpersoner) för att få fram bästa möjliga pris på de verk som du är intresserad av. Moderna Samlares avgift består antingen av provision eller ett fast pris. 

5. Avslut och uppföljning
Om du är nöjd med priset på verket/verken sköter vi avslutet å dina vägnar. Moderna Samlare kan även ordna med installation och hängning. 

Vi hoppas kunna bidra till att ditt konstintresse växer över tid. Som kund hos oss skickar vi därför kontinuerligt ut inbjudningar till utställningar, recensioner av betydande utställningar, registrerade försäljningsresultat samt andra relevanta uppgifter.


Objektivitet

Som konstrådgivare har vi endast våra kunders intressen för ögonen. Vi är opartiska i förhållande till gallerister, konstnärer, auktionshus, institutioner och andra som kan ha med kunden motstridiga intressen.

Som neutrala rådgivare skiljer vi oss från flertalet andra aktörer i konstbranschen. Som exempel kan nämnas att försäljningsstrategin hos gallerister påverkas av de konstnärer som de representerar och vad som finns i lager. Och råden du får från auktionshusen styrs ofta av vad som ska visas på kommande auktioner. 

Vår agenda är våra kunders agenda!


Prissättning

Moderna Samlare har ett brett kontaktnät och upparbetade relationer med konstnärer, gallerister, samlare och andra säljare, vilket gör att vi kan erbjuda bra priser för våra tjänster och de verk som eventuellt inhandlas.

Vi är flexibla vad gäller prissättningen av våra tjänster och arbetar både med rörliga och fasta priser.